به گزارش خبرنگار مهر به نقل از السومریه نیوز، دادههای معاملاتی در بورس جهانی نشان میدهد که قیمت هر بشکه نفت خام برنت دریای شمال برای اولین بار در هفت سال گذشته یعنی از ۱۳ اکتبر ۲۰۱۴ از مرز ۸۹ دلار گذشت.
قیمت معاملات برای نفت خام برنت دریای شمال ۰.۶۰ درصد افزایش یافت و به ۸۹.۰۳ دلار در هر بشکه و معاملات برای نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با ۱.۸۰ درصد افزایش به ۸۶.۳۶ دلار رسیده است.
از اردیبهشت ماه سال گذشته، «اوپک پلاس» به دلیل کاهش تقاضای نفت ناشی از همهگیری ویروس کرونا، تولید خود را ۹.۷ میلیون بشکه در روز کاهش داد است که این امر سهم زیادی در افزایش قیمت نفت در بازارهای جهانی دارد.
طبق آماری که از ذخایر هفتگی نفت در ایالات متحده پیش بینی شده موجودی انبارهای تجاری این کشور به پایینترین سطح خود از اکتبر ۲۰۱۸ رسیده است.
براساس آخرین تغییرات قیمت نفت در سراسر جهان تا ساعت ۱۱ امروز به وقت تهران، نفت خام ایران در بازارهای جهانی ۸۲.۷ دلار به ازای هر بشکه به فروش میرسد.
با توجه به اینکه دولت سیزدهم به راحتی توانسته تحریمهای نفتی آمریکا و متحدانش علیه ایران را دور بزند به نظر میرسد با درآمدزایی بیشتر دولت از این طریق شاهد کاهش کسری بودجه در کشور باشیم.
دولت در بودجه سال آینده میزان فروش نفت در سال آینده را بر ۱.۲ میلیون بشکه نفت خام با قیمت ۶۰ دلار بسته است ولی با این حال شیوع دوباره سویه جدید کرونا (اومیکرون) در بیشتر کشورهای جهان و حملات راکتهای یمنی به تأسیسات امارات نشان میدهد قیمت نفت همچنان افزایشی باشد.
از طرف دیگر میل کشورهای جهان به ذخیره سازی نفت به دلیل ترس از کرونا و عرضه پایین اوپک پلاس در بازار میتواند این امیدواری را حاصل کند که بودجه حاصل از فروش نفت در سال آینده محقق شده و افزایش درآمدزادیی نیز میتواند خلاءهای ناشی از کسری بودجه در بخش دیگری را پر کند.
نظر شما